Τα πάντα για τα γεωργικά εφόδια, λιπάσματα και χημικά προϊόντα

Χημικά – Ιχνοστοιχεία – Πρόσθετες & Βοηθητικές Ύλες

16
Yes
Detail
Detail
None
1
Search...
/%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B2%CE%BF/
or empty cart
Detail
Sort By:

Κατηγορίες

Χημικά – Ιχνοστοιχεία – Πρόσθετες & Βοηθητικές Ύλες
Sulfosprint
Sulfosprint Image

SULFOSPRINT

Το SulfoSprint® είναι ένα διορθωτικό λίπασμα με βάση τη θρεπτική αξία του θείου. Η αποκλειστική σύνθεσή και μορφή του σε κόκκους επιτρέπει την εύκολη διανομή του προϊόντος στο έδαφος ,δίνοντας μια ομοιόμορφη κατανομή σε συνδιασμό  με την απαρραίτητη παρουσία υγρασίας. Για την χρήση του, προτείνουμε να διαλύεται η δόση στο νερό. και περίπου μετά από μία ώρα, το προϊόν έχει διαλυθεί πλήρως και είναι έτοιμο για την εφαρμογή του.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η υψηλή συγκέντρωση σε θείο στοχεύει  στην επίτευξη ανάπτυξης του ριζικού συστήματος σε μια συνεχή μείωση της τιμής του pΗ του εδάφους ώστε να διευκολύνεται η απορρόφηση του σε συνδυασμό με όλα τα θρεπτικά συστατικά που θα μπορούσαν να ακινητοποιούνται μέσα στο έδαφος. Το θείο είναι ένα αλκαλικό στοιχείο  και  παράλληλα δρα ώς διορθωτής στα αλατούχα εδάφη. Οι περισσότερες δενδρώδεις καλλιέργειες, ποώδη, λαχανικά και λουλούδια, χρειάζονται τιμές pH μεταξύ 5-7. Η πιο κοινή αιτία της ανεπάρκειας των ιχνοστοιχείων,εκτός από την έλλειψη αυτών, είναι η περίπτωση  δυσκολίας αφομοίωσης λόγω της υψηλής αλκαλικότητας του εδάφους. Στην περίπτωση αυτή, το θείο που χρησιμοποιείται ως διορθωτής εδαφικού pΗ , καθιστά το άζωτο, φώσφορο και κάλιο καθώς και άλλα ιχνοστοιχεία (σίδηρος, μαγγάνιο, ψευδάργυρο κ.λ.π.) πιο εύκολα και πιο αφομοιώσιμα για τα φυτά.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Είναι γνωστό ότι οι ντομάτες, το λάχανο, κρεμμύδια, σκόρδο, φράουλες και άλλες καλλιέργειες ανταποκρίνονται στην παρουσία του θείου. Αυτό το στοιχείο παίζει σημαντικό ρόλο στην σύνθεση των φρούτων κυρίως βελτιώνει τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Σχετικά με τους  μικροοργανισμούς  του εδάφους επιτυγχάνεται η μετατροπή  της οξείδωσης του θείου σε θειικό άλας και στη συνέχεια απορροφάται βαθμιαία από τις ρίζες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δράση του είναι σταδιακή  κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου των καλλιεργειών. Η συνολική επίδραση των αποτελεσμάτων του SulfoSprint® μεταφράζεται σε καλύτερη διαθεσιμότητα των θρεπτικών συστατικών μέσω μεγαλύτερης απόδοσης και γονιμοποίησης.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Θείο (S)  87% – ως τριοξείδιο του θείου (SO3) 217,5%

Φακοειδές σχήμα με χαρακτηριστική οσμή του θείου

Μέγεθος πλάτους 3-3,5 mm – 1,5 mm ύψος

Υγρασία max 0,5%

Χρόνος διάλυσης στο νερό για περίπου 30-60 λεπτά

Πυκνότητα 1,14 kg / l

Συσκευασία: Σακί 25 κιλών

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην ενότητα επικοινωνία ή καλέστε μας σε ένα από τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Νιτρικό οξύ (60-62%)
Νιτρικό οξύ (60-62%) Image

Νιτρικό οξύ 

[HNO3]

Το Νιτρικό οξύ (HNO3), είναι ισχυρά διαβρωτικό και τοξικό οξύ. Αν έρθει σε επαφή με την επιδερμίδα δύναται να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα. Είναι άχρωμο όταν είναι εντελώς καθαρό, αλλά πρακτικά εμφανίζει κιτρινωπό χρώμα λόγω της παρουσίας οξειδίων του αζώτου.

Αραιό διάλυμα νιτρικού οξέος είναι γνωστό από το Μεσαίωνα ως ακουαφόρτε (ιταλικά: acquaforte, το οποίο σημαίνει ισχυρό νερό).

Σημείωση: ο όρος «ακουαφόρτε», έχει χρησιμοποιηθεί λανθασμένα και για προϊόντα του εμπορίου στα οποία το κύριο συστατικό ήταν αραιό διάλυμα υδροχλωρικού οξέως.

Το ακουαφόρτε είναι ισχυρό οξύ και ισχυρό οξειδωτικό και γι’ αυτό πιο αποτελεσματικό, συνήθως, στο καθάρισμα και την απολύμανση. Μεταξύ άλλων διαβρώνει χαλκό, άργυρο και μόλυβδο, που δεν διαβρώνει το υδροχλωρικό οξύ, που είναι ισχυρότερο οξύ αλλά πολύ ασθενέστερο οξειδωτικό. Κατά τη χρήση του εκλύει αποπνικτικά οξείδια του αζώτου, ώστε να χρειάζεται προσοχή.

Το νιτρικό οξύ σε ανάμειξη αναλογίας 1:3 με το υδροχλωρικό οξύ είναι ένα μείγμα, το βασιλικό νερό, τη μόνη ουσία που διαβρώνει το χρυσό και το λευκόχρυσο.

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην ενότητα επικοινωνία ή καλέστε μας σε ένα από τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Ουρία , χαμηλής διουρίας
Ουρία , χαμηλής διουρίας Image

ΟΥΡΙΑ (ΧΑΜΗΛΗΣ ΔΙΟΥΡΙΑΣ)

[46-0-0]

Η ουρία είναι ένα κοκκώδες λίπασμα με πολυ υψηλή συγκέντρωση αζώτου, κάτι που βοηθάει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη των καλλιεργειών.Η ουρία χρησιμοποιείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην ελληνική γεωργία

καθώς θεωρείται από τα καλύτερα αζωτούχα λιπάσματα παγκοσμίως. Εκτός από την κοκκώδη μορφή της , χρησιμοποιείται και στην υδρολίπανση,υδροπονία κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην ενότητα επικοινωνία ή καλέστε μας σε ένα από τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

 

Καυστική σόδα , ποτάσα
Καυστική σόδα , ποτάσα Image

Καυστική σόδα (ποτάσα)

[NaOH]

Το υδροξείδιο του νατρίου χρησιμοποιείται :

 • Ως ρυθμιστής οξύτητας στα τρόφιμα και για την ενίσχυση της βιομηχανικής αποφλοίωσης φρούτων, για την ενίσχυση του χρώματος των ελαιών και για την παρασκευή της καραμέλας.
 • Στην παραδοσιακή παρασκευή σαπουνιών με τη διαδικασία της σαπωνοποίησης.
 • Στη βιομηχανία τεχνητού μεταξιού.
 • Στην κατεργασία του βαμβακιού.
 • Στον καθαρισμό των πετρελαίων.
 • Στη βιομηχανία συνθετικών χρωμάτων και σε διάφορες συνθέσεις.
 • Στην κατεργασία του βωξίτη κατά την παραγωγή αλουμινίου με τη μέθοδο Bayer.
 • Στην παραγωγή χαρτιού μαζί με θειούχο νάτριο κατά το διαχωρισμό της λιγνίνης από τις ίνες κυτταρίνης και στη λεύκανση του χαρτοπολτού.
 • Στην παραγωγή βιοντίζελ ως καταλύτης με την άνυδρή του μορφή κατά τη μετεστεροποίηση μεθανόλης και τριγλυκεριδίων.
 • Στη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα που προέρχεται από την αναπνοή ζωντανών οργανισμών σε κλειστούς χώρους.
 • Στη ρύθμιση του pH κατά τη διαδικασία παραγωγής ναρκωτικών ουσιών όπως η μεθαμφεταμίνη.
 • Ως καθαριστικό των κλιβάνων και των ανοξείδωτων δεξαμενών σε οινοποιεία και ζυθοποιεία.
 • Στη χημική ανάλυση για τον προσδιορισμό της συγκέντρωσης όξινων διαλυμάτων με ογκομέτρηση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην ενότητα επικοινωνία ή καλέστε μας σε ένα από τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Χλωριούχο Ασβέστιο
Χλωριούχο Ασβέστιο Image

Χλωριούχο Ασβέστιο

[CaCl2]

Το ασβέστιο είναι το στοιχείο εκείνο που καθορίζει την ποιότητα των καρπών και τη διατηρησιμότητά τους.

Το ασβέστιο επειδή διακινείται αργά στο έδαφος καλό είναι να παρέχεται κατά τη φύτευση των δένδρων.

Διακινείται αργά στο φυτό, λόγω ανταλλαγής ιόντων στην ξυλώδη μοίρα.

Λόγω κίνησής του μέσω ξύλου, σε περιπτώσεις μειωμένης διαπνοής (υψηλή σχετική υγρασία) δυσχεραίνεται η κίνησή του έστω και αν οι συγκέντρωσή του είναι ικανοποιητική  Διακινείται ελάχιστα στον ηθμό, οπότε οι καρποί, που τροφοδοτούνται μέσω ηθμού, μπορεί να υποστούν έλλειψη ασβεστίου, επηρεάζοντας έτσι την ποιότητά τους.Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο των διαφόρων ιστών επηρεάζεται σημαντικά από το είδος, την ποικιλία, τις καλλιεργητικές και τις περιβαλλοντικές συνθήκες Η συγκέντρωση του ασβεστίου στον καρπό καθορίζει και τη διάρκεια συντήρησής του (σημαντικό στοιχείο των κυτταρικών τοιχωμάτων και των πηκτινών)

Η απορρόφηση ασβεστίου επηρεάζεται από:

 1. Παρουσία αμμωνιακών ιόντων στη ριζόσφαιρα
 2. Το ιόν Mg που ανταγωνίζεται τη διακίνηση του ασβεστίου
 3. Την ταχεία αύξηση των βλαστών
 4. Επαρκή υγρασία εδάφους
 • Ενέργειες που οδηγούν σε:
 • ταχεία αύξηση των βλαστών (υπερβολική αζωτούχος λίπανση ή/και αυστηρό κλάδευμα),
 • μεγάλους καρπούς (αυστηρό αραίωμα, υπερβολικό πότισμα, φυτορυθμιστικές ουσίες) μπορεί να προκαλέσουν μείωση της εκατοστιαίας περιεκτικότητας των καρπών σε ασβέστιο και υποβάθμιση κατά συνέπεια της ποιότητάς τους.
 • Η προσθήκη οξειδίων του ασβεστίου στο έδαφος αυξάνει την περιεκτικότητα των φύλλων σε ασβέστιο όχι όμως και των καρπών  Για αυτό το λόγο η ασβέστωση του εδάφους γίνεται κυρίως για ρύθμιση του pH παρά για τη βελτίωση της θρέψης του δένδρου σε Ca .

 

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην ενότητα επικοινωνία ή καλέστε μας σε ένα από τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Νιτρικό ασβέστιο (κοκκώδες/κρυσταλλικό)
Νιτρικό ασβέστιο (κοκκώδες/κρυσταλλικό) Image

Νιτρικό Ασβέστιο

Όπως είναι γνωστό, το νιτρικό ασβέστιο, είναι ένα αναντικατάστατο εργαλείο θρέψης των φυτών. Οι προφανείς λόγοι χρήσης του δεν είναι άλλοι από την χορήγηση αζώτου (Ν), στη μορφή του νιτρικού αζώτου (ΝΟ3) και ασβεστίου (Ca) στα φυτά, δύο απαραίτητων, δηλαδή, στοιχείων για την ανάπτυξη και παραγωγή τους. Πέρα από αυτούς τους λόγους, όμως, η χρήση του νιτρικού ασβεστίου έχει και άλλα επακόλουθα πλεονεκτήματα, τόσο όσο αφορά την πρόσληψη των ανωτέρων στοιχείων, όσο και στη βελτίωση του εδάφους του χωραφιού.

Ρόλος  και  πλεονεκτήματα  του  Νιτρικού  Ασβεστίου,  σαν  αζωτούχο λίπασμα

Ο κορυφαίος ρόλος του αζώτου στη φυτική παραγωγή οφείλεται στο συνδυασμό δύο χαρακτηριστικών: Πρώτον, το άζωτο, ασκεί τη μεγαλύτερη αυξητική επίδραση στην ανάπτυξη και απόδοση των καλλιεργειών και δεύτερον, σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα θρεπτικά στοιχεία, το άζωτο, αποβαίνει περιοριστικός παράγοντας της παραγωγής, συχνότερα και ισχυρότερα.Τα λιπάσματα εφοδιάζουν το έδαφος με άζωτο, που είναι σε μορφή νιτρική, ή αμμωνιακή, ή αμιδική, όπως στην ουρία. Προκειμένου να γίνει αφομοιώσιμο από τα φυτά, το αμιδικό άζωτο μετατρέπεται μέσω βακτηριδίων του εδάφους, πρώτα σε αμμωνιακό και στη συνέχεια σε νιτρικό. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται νιτροποίηση.Από όλες τις μορφές αζώτου, που μπορούν να δοθούν με λίπανση σε μια καλλιέργεια, το νιτρικό άζωτο είναι η προτιμότερη, ειδικά σε ποτιστικές καλλιέργειες και σε καλλιέργειες μικρού βιολογικού κύκλου. Αυτό, συμβαίνει, για τους παρακάτω λόγους.

–          Το Νιτρικό Άζωτο είναι η πιο γρήγορα αφομοιώσιμη μορφή αζώτου, αφού δεν χρειάζεται να δεχθεί τη δράση βιολογικών παραγόντων για να απορροφηθεί από τα φυτά, σε αντίθεση με την ουρία και το αμμωνιακό άζωτο, που πρέπει να υποστούν αρχικά τη διαδικασία της νιτροποίησης στο έδαφος, μιας διαδικασίας του απαιτεί χρόνο.

–          Το Νιτρικό Άζωτο, δεν δεσμεύεται στα εδαφικά τεμαχίδια. Παραμένει ελεύθερο   και   διαθέσιμο   για   απορρόφηση,   σε   αντίθεση   με   το αμμωνιακό άζωτο που ειδικά σε αργιλώδη (βαριά) εδάφη, μπορεί να δεσμευτεί στα τεμαχίδια της αργίλου, για κάποιο διάστημα.

–         Το  Νιτρικό Άζωτο  δεν είναι  πτητικό,  δηλαδή,  δεν χάνεται  στην ατμόσφαιρα, όπως συμβαίνει με το αμμωνιακό και το αμιδικό άζωτο, σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών, χαμηλής εδαφικής υγρασίας, υψηλού PΗ, υψηλής περιεκτικότητας σε ανθρακικό ασβέστιο.

–           Το Νιτρικό Άζωτο, έχει ουδέτερη επίδραση στο ρΗ των περισσότερων εδαφών,   σε   αντίθεση   με   τις   άλλες   μορφές,   που   λόγω   της νιτροποίησης, έχουν όξινη επίδραση στο έδαφος.

–          Ακόμα, το Νιτρικό Άζωτο, σαν ανιόν ( ΝΟ3), όταν απορροφάται από τα φυτά, συμπαρασύρει μαζί του κατιόντα, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και  κάλλιο.  Αντίθετα,  τα  θετικά  φορτισμένα  αμμωνιακά  κατιόντα, ανταγωνίζονται και μειώνουν την απορρόφηση του ασβεστίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην ενότητα επικοινωνία ή καλέστε μας σε ένα από τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Νιτρικό κάλιο (κοκκώδες/κρυσταλλικό)
Νιτρικό κάλιο (κοκκώδες/κρυσταλλικό) Image

Νιτρικό Κάλιο

[KNO3]

Η σύνθεση του νιτρικού καλίου

Αποτελείται αποκλειστικά από κάλιο (Κ) και άζωτο (Ν), σε αναλογία 62% άζωτο σε νιτρική μορφή (NO3-) και 38% σε κάλιο σε στοιχειακή μορφή (Κ+), δηλαδή 62+38=100% από κύρια θρεπτικά στοιχεία, απολύτως αναγκαία για την ανάπτυξη των φυτών καθόλη την διάρκεια της ζωής τους Το άζωτο βρίσκεται υπό την μορφή νιτρικών ανιόντων (NO3-), δηλαδή της περισσότερο αφομοιώσιμης μορφής από τα φυτά Ένα μόριο νιτρικού καλίου (KNO3) αποδίδει ένα κατιόν καλίου (K+) και ένα ανιόν νιτρικού ανιόντος (NO3-), δηλαδή υπάρχει πλήρης ποσοτική ισορροπία των δύο θρεπτικών που αποδίδονται στη ριζόσφαιρα ή τα φύλλα.

Πλεονεκτήματα νιτρικού καλίου

Η ποσοτική αναλογία του ενός νιτρικού ανιόντος (NO3-) και του ενός κατιόντος καλίου (K+), έχει ως συνέπεια να απορροφώνται ταυτόχρονα και συνεργιστικά από τις ρίζες ή τα φύλλα των φυτών, χωρίς να μένουν κατάλοιπα Λόγω των παραπάνω, δεν αυξάνει την αλατότητα και δεν επηρεάζει την οξύτητα και την χημική σύσταση του εδάφους Η απουσία χλωρίου (Cl-) και νατρίου (Na+) δεν επιφέρει δυσμενείς συνθήκες στην ανάπτυξη των φυτών Ακόμα και σε συνθήκες πενίας καλίου στο έδαφος και δέσμευσης του K+ από τα εδαφοτεμαχίδια της αργίλου, το ανιόν NO3- βοηθά στην απορρόφηση άλλων κατιόντων όπως μαγνησίου (Mg+2) και ασβεστίου (Ca+2)

 

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην ενότητα επικοινωνία ή καλέστε μας σε ένα από τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Θειικό Μαγγάνιο
Θειικό Μαγγάνιο Image

 Θειικό Μαγγάνιο

[MnSO4]

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην ενότητα επικοινωνία ή καλέστε μας σε ένα από τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Θειικός Ψευδάργυρος
Θειικός Ψευδάργυρος Image

Θειικός Ψευδάργυρος

[ZnSO4]

Θειικός Ψευδάργυρος είναι ένα ιδανικό λίπασμα για την αντιμετώπιση και την  διόρθωση  των τροφοπενιών ψευδαργύρου.

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην ενότητα επικοινωνία ή καλέστε μας σε ένα από τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

HUMOMIX
HUMOMIX Image

Humomix

Κοτίσια κουτσουλιά σε μορφή πέλλετ

Ένα 100% φυσικό οργανικό λίπασμα από χωνεμένη κοπριά ορνίθων, χωρίς καμία πρόσμιξη υπό την μορφή πέλλετ.

Η συγκεκριμένη φυσική κοπριά των ορνίθων απαλλάσσεται από παθογόνους μικροοργανισμούς και σας προσφέρει την ιδανική λύση για εδάφη πάντοτε πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και οργανικές ουσίες.

Βοηθάει:

 • στη βελτίωση των φυσικοχημικών & βιολογικών ιδιοτήτων του εδάφους.
 • στη βελτίωση της υφής του εδάφους, το κάνει δηλαδή πορώδες.
 • στη συνεκτικότητα του εδάφους (ιδιαίτερα τα αμμώδη).
 • στην αύξηση της υδατοϊκανότητας και επιτρέπει τον αέρα να εισχωρεί στο έδαφος αραιώνοντας τους κόκκους μεταξύ τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην ενότητα επικοινωνία ή καλέστε μας σε ένα από τα τηλέφωνα επικοινωνίας.
Συσκευασία:

 • Σακί 25 κιλών
K-Ferro (Εδαφοβελτιωτικό)
K-Ferro (Εδαφοβελτιωτικό) Image

K-FERRO 

12% Fe – 0,5%Mn – 6%MgO – 34%SO3

ΚΟΚΚΩΔΗΣ ΘΕΙΪΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΣΕ ΜΑΓΝΗΣΙΟ

Απαραίτητο σε κάβε βασική & επιφανειακή λίπανση

• Προλαμβάνει και ελέγχει την χλώρωση

• Άριστος παράγοντας εδαφικής θρεπτικής ισορροπίας

• Ισορροπημένη λίπανση των φυτών

• Ευκολία στην διασπορά

• Υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο & μαγνήσιο
ΣΥΝΘΕΣΗ
ΣΙΔΗΡΟΣ Υδατοδιαλυτός (Fe) 12%

ΜΑΓΝΗΣΙΟ Ολικό (Μg0) 5%

ΜΑΓΝΗΣΙΟ Υδατοδιαλυτό (Μg0) 3%

ΜΑΓΓΑΝΙΟ Υδατοδιαλυτό (Μn) 0,6%

ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ Υδατοδιαλυτός (Ζn) 0,1%

ΤΡΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ (SO3) 34%
Το K-FERRO τροφοδοτεί το έδαφος & την καλλιέργεια με σίδηρο , μαγνήσιο και άλλα απαραίτητα ιχνοστοιχεία, ώστε να έχουμε την μέγιστη απόδοση σε συνδυασμό με την άριστη κατάσταση της καλλιέργειας. Ο σίδηρος αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την σύνθεση της χλωροφύλλης και η έλλειψη τον προκαλεί χλώρωση & τελικώς πτώση των φύλλων. Το μαγνήσιο αποτελεί επίσης συστατικό χλωροφύλλης και καταλύτη στην δημιουργία των βιταμινών Α & C. Η ικανοποιητική ποσότητα θείον που περιέχει προκαλεί ελαφριά οξύτητα στο έδαφος διευκολύνοντας την κινητικότητα του φωσφόρου και βορίου καθώς επίσης την αφομοίωση τον σιδήρου , τον ψευδαργύρου και μαγγανίου.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ
ΟΠΩΡΟΦΟΡΑ 0,6-0,9 kg/δέντρο 1-1,2 kg/δέντρο
ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ 1-1,2 kg/δέντρο 1,5-2,5 kg/δέντρο
ΚΗΠΕΥΤΙΚΆ 40-60 kg/στρέμμα 70-90 kg/στρέμμα
ΑΜΠΕΛΙ 0,4-0,7 kg/πρέμνο 0,7-0,9 kg/πρέμνο
ΠΑΤΖΑΡΙ 30-50 kg/στρέμμα 50-70 kg/στρέμμα
ΡΥΖΙ 20-40 kg/στρέμμα 50-70 kg/στρέμμα
ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ 40-60 kg/στρέμμα 60-80 kg/στρέμμα
ΗΛΙΑΝΘΟΣ 20-40 kg/στρέμμα 40-60 kg/στρέμμα
ΣΙΤΗΡΑ 25-35 kg/στρέμμα 35-55 kg/στρέμμα

Συσκευασία: Σακί 25 κιλών

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην ενότητα επικοινωνία ή καλέστε μας σε ένα από τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Θειικός Σίδηρος (Καράμπογια)
Θειικός Σίδηρος (Καράμπογια) Image

ΘΕΙΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΣ (ΚΑΡΑΜΠΟΓΙΑ)

[FeSO4 7H2O]

Είναι ένα μυκητοκτόνο -εντομοκτόνο που χρησιμοποιείται και στην Βιολογική Γεωργία. Επίσης συμβάλλει στην αποφυγή του κιτρινίσματος των φύλλων καθώς δίνει στα φυτά ένα καταπράσινο και υγειές χρώμα.
Είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο ειδικά όταν χρησιμοποιείται σε υγρή μορφή, και σε σκόνη επίπασης (με ψεκασμό)
Διορθώνει το ph του χώματος.

Μετά από βροχή πρέπει να επαναληφθεί ο ψεκασμός εκτός και αν έχουν περάσει πάνω από 24 ώρες.

Θειικός Χαλκός σε πέτρα ,Ευρωπαϊκός (Γαλαζόπετρα)
Θειικός Χαλκός σε πέτρα ,Ευρωπαϊκός (Γαλαζόπετρα) Image

ΘΕΙΙΚΟΣ ΧΑΛΚΟΣ (ΓΑΛΑΖΟΠΕΤΡΑ)
Ο Θειικός χαλκός είναι χημική ένωση του δισθενούς χαλκού (Cu). Πρόκειται για θειικό άλας του χαλκού που φέρεται με το χημικό τύπο CuSO4. Χαρακτηρίζεται άνυδρος, σε αντίθεση με την ένυδρη μορφή του, (CuSO4.5Η2Ο) που είναι περισσότερο γνωστή ως γαλαζόπετρα.

Ο βορδιγάλειος πολτός ή γαλαζόπετρα με ασβέστη, είναι ένα χαλκούχο φάρμακο μυκητοτοξικό, που το χρησιμοποιούμε προληπτικά, για να εμποδίσουμε την προσβολή των φυτών από τους μύκητες, αλλά και για να καταπολεμήσουμε διάφορες ασθένειες, που οφείλονται σε αυτούς, ή σε βακτηρίδια.

Δεν έχει διασυστηματική δράση, αυτό σημαίνει ότι με ένα καλό πλύσιμο μπορούμε να καταναλώσουμε τα προϊόντα χωρίς κανένα φόβο και είναι από τα ελάχιστα μυκητοκτόνα με την ιδιότητα αυτή.
Χρησιμοποιείται στην Βιολογική Γεωργία όταν χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένη δοσολογία, υπέρβαση της δοσολογίας σκοτώνει και τους ωφέλιμους οργανισμούς του εδάφους και σταμάτα την χουμοποίηση της οργανικής ουσίας, με αποτέλεσμα τα φυτά να μην διατρέφονται σωστά.
Είναι από τα πιο αποτελεσματικά για καταπολέμηση μυκήτων της ρίζας και φύλλων, με διαφυλλικό ψεκασμό και σε κατάλληλη δοσολογία σκοτώνει και τα επιβλαβή έντομα, χρησιμοποιείται ευρέως σε μικρά σπορόφυτα λαχανικών.
Η Θειοχαλκινη θεωρείται πιο αποτελεσματική αφού περιέχει Θείο (Θειάφι)+Χαλκό(Γαλαζόπετρα).

Συσκευασία: Σακί 25 κιλών

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην ενότητα επικοινωνία ή καλέστε μας σε ένα από τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Θειικός Χαλκός σε πετραδάκι ,Granitello (Γαλαζόπετρα)
Θειικός Χαλκός σε πετραδάκι ,Granitello (Γαλαζόπετρα) Image

ΘΕΙΙΚΟΣ ΧΑΛΚΟΣ (ΓΑΛΑΖΟΠΕΤΡΑ)
Ο Θειικός χαλκός είναι χημική ένωση του δισθενούς χαλκού (Cu). Πρόκειται για θειικό άλας του χαλκού που φέρεται με το χημικό τύπο CuSO4. Χαρακτηρίζεται άνυδρος, σε αντίθεση με την ένυδρη μορφή του, (CuSO4.5Η2Ο) που είναι περισσότερο γνωστή ως γαλαζόπετρα.

Ο βορδιγάλειος πολτός ή γαλαζόπετρα με ασβέστη, είναι ένα χαλκούχο φάρμακο μυκητοτοξικό, που το χρησιμοποιούμε προληπτικά, για να εμποδίσουμε την προσβολή των φυτών από τους μύκητες, αλλά και για να καταπολεμήσουμε διάφορες ασθένειες, που οφείλονται σε αυτούς, ή σε βακτηρίδια.

Δεν έχει διασυστηματική δράση, αυτό σημαίνει ότι με ένα καλό πλύσιμο μπορούμε να καταναλώσουμε τα προϊόντα χωρίς κανένα φόβο και είναι από τα ελάχιστα μυκητοκτόνα με την ιδιότητα αυτή.
Χρησιμοποιείται στην Βιολογική Γεωργία όταν χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένη δοσολογία, υπέρβαση της δοσολογίας σκοτώνει και τους ωφέλιμους οργανισμούς του εδάφους και σταμάτα την χουμοποίηση της οργανικής ουσίας, με αποτέλεσμα τα φυτά να μην διατρέφονται σωστά.
Είναι από τα πιο αποτελεσματικά για καταπολέμηση μυκήτων της ρίζας και φύλλων, με διαφυλλικό ψεκασμό και σε κατάλληλη δοσολογία σκοτώνει και τα επιβλαβή έντομα, χρησιμοποιείται ευρέως σε μικρά σπορόφυτα λαχανικών.
Η Θειοχαλκινη θεωρείται πιο αποτελεσματική αφού περιέχει Θείο (Θειάφι)+Χαλκό(Γαλαζόπετρα).

Συσκευασία: Σακί 25 κιλών

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην ενότητα επικοινωνία ή καλέστε μας σε ένα από τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Θειικός Χαλκός σε σκόνη,Ευρωπαϊκός (Γαλαζόπετρα)
Θειικός Χαλκός σε σκόνη,Ευρωπαϊκός (Γαλαζόπετρα) Image

ΘΕΙΙΚΟΣ ΧΑΛΚΟΣ (ΓΑΛΑΖΟΠΕΤΡΑ)
Ο Θειικός χαλκός είναι χημική ένωση του δισθενούς χαλκού (Cu). Πρόκειται για θειικό άλας του χαλκού που φέρεται με το χημικό τύπο CuSO4. Χαρακτηρίζεται άνυδρος, σε αντίθεση με την ένυδρη μορφή του, (CuSO4.5Η2Ο) που είναι περισσότερο γνωστή ως γαλαζόπετρα.

Ο βορδιγάλειος πολτός ή γαλαζόπετρα με ασβέστη, είναι ένα χαλκούχο φάρμακο μυκητοτοξικό, που το χρησιμοποιούμε προληπτικά, για να εμποδίσουμε την προσβολή των φυτών από τους μύκητες, αλλά και για να καταπολεμήσουμε διάφορες ασθένειες, που οφείλονται σε αυτούς, ή σε βακτηρίδια.

Δεν έχει διασυστηματική δράση, αυτό σημαίνει ότι με ένα καλό πλύσιμο μπορούμε να καταναλώσουμε τα προϊόντα χωρίς κανένα φόβο και είναι από τα ελάχιστα μυκητοκτόνα με την ιδιότητα αυτή.
Χρησιμοποιείται στην Βιολογική Γεωργία όταν χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένη δοσολογία, υπέρβαση της δοσολογίας σκοτώνει και τους ωφέλιμους οργανισμούς του εδάφους και σταμάτα την χουμοποίηση της οργανικής ουσίας, με αποτέλεσμα τα φυτά να μην διατρέφονται σωστά.
Είναι από τα πιο αποτελεσματικά για καταπολέμηση μυκήτων της ρίζας και φύλλων, με διαφυλλικό ψεκασμό και σε κατάλληλη δοσολογία σκοτώνει και τα επιβλαβή έντομα, χρησιμοποιείται ευρέως σε μικρά σπορόφυτα λαχανικών.
Η Θειοχαλκινη θεωρείται πιο αποτελεσματική αφού περιέχει Θείο (Θειάφι)+Χαλκό(Γαλαζόπετρα).

Συσκευασία: Σακί 25 κιλών

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην ενότητα επικοινωνία ή καλέστε μας σε ένα από τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Βόρακας Κρυσταλλικός
Βόρακας Κρυσταλλικός Image

Αζωτούχο λίπασμα ειδικό για ελιές που περιλαμβάνει άζωτο και βόριο σε κρυσταλλική μορφή.(ζάχαρη) . Είναι  υδατοδιαλυτό σκεύασμα το οποίο ενισχύει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των καρπών καθώς παράλληλα πετυχαίνει και την καλύτερη καρπόδεση των ελαιόδεντρων. Η καταλληλότερη περίοδος εφαρμογής του στις περισσότερες περιοχές είναι περίπου  στο τέλος του χειμώνα έως και την αρχή της άνοιξης μετά το κλάδεμα των ελαιόδενδρων, ενώ σε ξερικά εδάφη εφαρμόζεται στα μέσα περίπου Ιανουάριου  έως και τον Φεβρουάριο  Μετά την εφαρμογή του συγκεκριμένου σκευάσματος , καλό θα ήταν να ακολουθήσει άρδευση.

Βόριο,Λειτουργίες και ρόλοι

● Δομή κυτταρικού τοιχώματος και κυτταρική διαίρεση.

● Αύξηση καρπού και σπόρου, μεταφορά υδατανθράκων και σύνθεση φυτορυθμιστικών ουσιών.

● Παίζει σημαντικό ρόλο στη βλάστηση της γύρης και την επιμήκυνση του γυρεοσωλήνα και έτσι αυξάνει την καρπόδεση.

● Η τροφοπενία βορίου εμφανίζεται ως ελαφρά κίτρινα φύλλα με νέκρωση κορυφής, πρώιμη φυλλόπτωση, νέκρωση βλαστών περιμετρικά της κόμης, καθυστέρηση της έκπτυξης οφθαλμών, νέκρωση κορυφής βλαστών, μειωμένη ανθοφορία και καρπόδεση, πτώση ανώριμων καρπών και παραμόρφωση καρπών.

● Η βέλτιστη συγκέντρωση βορίου στα φύλλα είναι περί τα 30-75 ppm.

Προσοχή χρειάζεται λόγω των στενών περιθωρίων μεταξύ τοξικότητας και έλλειψης. Η εφαρμογή βορίου έχει βρεθεί ότι: Αυξάνει την καρπόδεση και αυξάνει την παραγωγή και την περιεκτικότητα σε λάδι των καρπών

Συνιστώμενη λιπαντική αγωγή:

Ο τύπος και η δόση του λιπάσματος εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες όπως το είδος και την ποικιλία , η ηλικία του δένδρου,η παραγωγή, οι παρατηρούμενες τροφοπενίες , το στάδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας, οι ιδιότητες του εδάφους η διαθεσιμότητα νερού κ.α.

Συσκευασία:Σακί 25 κιλών

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην ενότητα επικοινωνία 
ή καλέστε μας σε ένα από τα τηλέφωνα επικοινωνίας.
Mag-Combi
Mag-Combi Image

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ-ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

MAG-COMBI® ΑΝΟΡΓΑΝΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΣΕ ΚΟΚΚΩΔΗ ΜΟΡΦΗ

(ΚΙΖΕΡΙΤΗΣ ΜΕ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ)

(16%MgO – 5% Fe – 34%SO3 Ο,35%Mn – 0,02 Zn)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κοκκώδες ανόργανο χημικό λίπασμα, που λαμβάνεται με μια χημική αντίδραση, που είναι σε θέση να παράγει μαγνήσιο θείο και σίδηρο σε διαλυτή μορφή με μια μόνον επέμβαση. Η καλύτερη χρήση του είναι την άνοιξη ειδικά για τις δενδροκαλλιέργειες, η διασπορά του στο έδαφος μπορεί επίσης να γίνει μετά τη συγκομιδή, τους φθινοπωρινούς μήνες, στις περιπτώσεις που το φυτό είναι ακόμα ενεργό. Δημιουργεί στα φυτά ένα αναζωογονητικό αποτέλεσμα πολύ πιο διαρκές και ομοιογενές από ότι ένα προϊόν σιδήρου υπό τη μορφή χημικού συμπλόκου.
MAG-COMBI® ΣΥΣΤΑΣΗ :

Ολικό οξείδιο του μαγνησίου (MgO)                    16%
Οξείδιο υδατοδιαλυτό μαγνήσιο (MgO)              15%
Υδατοδιαλυτό τριοξείδιο του θείου (SO3)           35%
Υδατοδιαλυτός σίδηρος (Fe)                                   5%
Υδατοδιαλυτό μαγγάνιο (Mn)                                35%
Υδατοδιαλυτό ψευδάργυρος (Ζn)                      0,02%
pΗ                                                                                 2,5

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην ενότητα επικοινωνία ή καλέστε μας σε ένα από τα τηλέφωνα επικοινωνίας.
Συσκευασία:

 • Σακί 25 κιλών
Φωσφορικό οξύ
Φωσφορικό οξύ Image

Φωσφορικό οξύ

3PO4]

Το φωσφορικό οξύ είναι ένα ανόργανο οξύ . Το οξύ αυτό είναι ιδιαίτερα δραστικό και παράγεται με αντίδραση του νερού με οξείδιο του φωσφόρου. 

Ο κωδικός του φωσφορικού οξέος στον ευρωπαϊκό κώδικα τροφίμων και συντηρητικών είναι Ε338.

Οι φωσφορικές ρίζες συμμετέχουν στη σύσταση του δεσοξυριβονουκλεϊκού οξέος (DNA) στη σύνδεση των νουκλεοτιδίων. Αποτελεί συστατικό φρούτων και λαχανικών, ενώ χρησιμεύει στον οργανισμό ως αντιοξειδωτικό και δεσμευτικό μετάλλων. Επίσης, είναι συστατικό μερικών συγκολλητικών ουσιών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στην ενότητα επικοινωνία ή καλέστε μας σε ένα από τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Χημικά – Ιχνοστοιχεία – Πρόσθετες & Βοηθητικές Ύλες
Sulfosprint Image
Sulfosprint
SULFOSPRINT Το SulfoSprint® είναι ένα διορθωτικό λίπασμα με βάση τη θρεπτική αξία του θείου. Η αποκλειστική σύνθεσή και μορφή τ... Read More
Νιτρικό οξύ (60-62%) Image
Νιτρικό οξύ (60-62%)
Νιτρικό οξύ  [HNO3] Το Νιτρικό οξύ (HNO3), είναι ισ... Read More
Ουρία , χαμηλής διουρίας Image
Ουρία , χαμηλής διουρίας
ΟΥΡΙΑ (ΧΑΜΗΛΗΣ ΔΙΟΥΡΙΑΣ) [46-0-0] Η ουρία είναι ένα κοκκώδες λί... Read More
Καυστική σόδα , ποτάσα Image
Καυστική σόδα , ποτάσα
Καυστική σόδα (ποτάσα) [NaOH] Το υδροξείδιο του νατρίου χρησιμοποιείται :... Read More
Χλωριούχο Ασβέστιο Image
Χλωριούχο Ασβέστιο
Χλωριούχο Ασβέστιο [CaCl2] Το ασβέ... Read More
Νιτρικό ασβέστιο (κοκκώδες/κρυσταλλικό) Image
Νιτρικό ασβέστιο (κοκκώδες/κρυσταλλικό)
Νιτρικό Ασβέστιο Όπως είναι γνωστό, το νιτρικό ασβέστιο, είναι ένα αναντικατάστατο εργαλείο θρέψης των φυτών. Οι προφανείς λό... Read More
Θειικό Μαγγάνιο Image
Θειικό Μαγγάνιο
 Θειικό Μαγγάνιο [MnSO4] ... Read More
Θειικός Ψευδάργυρος Image
Θειικός Ψευδάργυρος
Θειικός Ψευδάργυρος [ZnSO4] O Θειικός Ψευδάργυρος είναι ένα ιδανικό λίπασμα για την ?... Read More
HUMOMIX Image
HUMOMIX
Humomix Κοτίσια κουτσουλιά σε μορφή πέλλετ ... Read More
K-Ferro (Εδαφοβελτιωτικό) Image
K-Ferro (Εδαφοβελτιωτικό)
K-FERRO  12% Fe – 0,5%Mn – 6%MgO – 34%SO3 ΚΟΚΚΩΔΗΣ ΘΕΙΪΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΣΕ ΜΑΓΝΗΣΙΟ Απαραίτητο σε κάβε βασική... Read More
Θειικός Σίδηρος (Καράμπογια) Image
Θειικός Σίδηρος (Καράμπογια)
ΘΕΙΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΣ (ΚΑΡΑΜΠΟΓΙΑ) [FeSO4 7H2O] Είναι ένα μυκητοκτόνο -εντομοκτόνο... Read More
Θειικός Χαλκός σε πέτρα ,Ευρωπαϊκός (Γαλαζόπετρα) Image
Θειικός Χαλκός σε πέτρα ,Ευρωπαϊκός (Γαλαζόπετρα)
ΘΕΙΙΚΟΣ ΧΑΛΚΟΣ (ΓΑΛΑΖΟΠΕΤΡΑ) Ο Θειικός χαλκός είναι χημική ένωση του δισθενούς χαλκού (Cu). Πρόκειται για θειικό άλας ?... Read More
Θειικός Χαλκός σε πετραδάκι ,Granitello (Γαλαζόπετρα) Image
Θειικός Χαλκός σε πετραδάκι ,Granitello (Γαλαζόπετρα)
ΘΕΙΙΚΟΣ ΧΑΛΚΟΣ (ΓΑΛΑΖΟΠΕΤΡΑ) Ο Θειικός χαλκός είναι χημική ένωση του δισθενούς χαλκού (Cu). Πρόκειται για θειικό άλας ?... Read More
Θειικός Χαλκός σε σκόνη,Ευρωπαϊκός (Γαλαζόπετρα) Image
Θειικός Χαλκός σε σκόνη,Ευρωπαϊκός (Γαλαζόπετρα)
ΘΕΙΙΚΟΣ ΧΑΛΚΟΣ (ΓΑΛΑΖΟΠΕΤΡΑ) Ο Θειικός χαλκός είναι χημική ένωση του δισθενούς χαλκού (Cu). Πρόκει... Read More
Βόρακας Κρυσταλλικός Image
Βόρακας Κρυσταλλικός
Αζωτούχο λίπασμα ειδικό για ελιές που περιλαμβάνει άζωτο και βόριο σε κρυσταλλική μορφή.(ζάχαρη) . Είναι  υδατοδιαλυτό σκεύασμα ... Read More
Mag-Combi Image
Mag-Combi
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ-ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ MAG-COMBI® ΑΝΟΡΓΑΝΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΣΕ ΚΟΚΚΩΔΗ ΜΟΡΦΗ (ΚΙΖΕΡΙΤΗΣ ΜΕ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ) (16%MgO – 5% Fe – 34%S... Read More
Φωσφορικό οξύ Image
Φωσφορικό οξύ
Φωσφορικό οξύ [Η3PO4] Το ?... Read More